Pàgines

Cercar en aquest blog

dilluns, 26 de desembre del 2011

Photopeach. Creació de presentacions online

En els centres educatius, una de les millors maneres de donar vida a les activitats que realitzem a classe és creant i publicant a Internet una presentació amb fotografies, text i música. Una de les aplicacions més senzilles d'utilitzar és l'anomenat Photopeach, el qual permet incorporar, a part de les imatges i del text, qüestionaris dins de la pròpia presentació.

Com totes les eines gratuïtes d'internet, prime-rament l'usu-ari s'ha de registrar a la pàgina. Després ja apareix a la pantalla l'editor de l'eina, on es poden seleccionar les imatges que volem inserir a la presentació que preparem. Aquestes imatges les podem pujar des de l'ordinador, el Facebook, el Picassa o el Flickr, només cal orde- nar-les al gust de l'usuari. Entre les diferents fotografies, la pròpia eina insereix efectes de visualització.


Un cop les imatges ja són descarregades a l'eina, es pot inserir una frase o una pregunta a cada imatge i escollir la reposta correcta. Molt útil per fer repàs a classe. A continuació, es pot buscar una cançó perquè soni durant la presentació, el Photopeach disposa d'una sèrie de melodies, però si es vol que soni una cançó en concret, solament cal obtenir-la a través del Youtube. 

Després de finalitzar tot aquest procés, es clica Finish i la presentació estarà acabada. D'una banda, quedarà guardada a la pàgina, on els diferents usuaris podran comentar-la; d'altra banda, apareix el codi embed per poder-la inserir en un bloc.

A sota us deixo un exemple de presentació amb Photopeach i el tutorial per aprendre'l a utilitzar.

Visionaris de Barcelona on PhotoPeach


PhotoPeach Crear Slide Show en tu Navegador

tutorialvirtual | Myspace Video

divendres, 23 de desembre del 2011

Bubbl.us. L'eina més senzilla per crear un mapa conceptual

Està demostrat que els mapes conceptuals són una eina molt útil per poder ordenar les nostres idees, per aquest motiu, a la xarxa cada vegada es poden trobar més tipus d'eines i programes per desenvolupar aquesta tasca.

El Bubbl.us, segons la meva experiència aportada fins al dia d'avui, és l'eina online més senzilla que he descobert per poder crear un mapa conceptual. Per poder començar a crear l'esquema no cal registrar-se, però si l'usuari vol guardar la feina o descarregar-se-la a l'ordinador, si que es demana el requisit del registre, com és lògic.


Primerament, perquè sigui molt més còmode, recomano donar-se d'alta introduint un nom d'usuari i una contrasenya. (També es demanarà el correu electrònic per si algun dia l'usuari oblidés la contrasenya.

Una vegada acabat aquest procés, ja es pot començar a crear el propi mapa mental. Tot i que està en anglès, visualment, el seu ús és bufar i fer ampolles. Per començar, a la pantalla ja es visualitza un requadre on s'hi llegeix Start here (clicant-hi permet introduir el nom del mapa conceptual). Després, només passant el ratolí al damunt del quadre s'observen dues fletxes; clicant al damunt fa que es creï un nou requadre (o al costat o a sota).

Això és tota la dificultat que presenta l'eina! Us convido a provar-la, no us en penedireu!
Per a més informació, consulteu el manual següent:

Manual de Bubbl.us

divendres, 9 de desembre del 2011

Wordle. Un generador de núvols de paraules.

Avui escriuré una petita entrada sobre una aplicació informàtica molt senzilla anomenada Wordle, la qual permet crear un núvol de paraules (word clouds) a partir dels mots més freqüents d'un text seleccionat. Per utilitzar-la no cal descarregar-se cap programa, ni tan sols cal registrar-se.

Primerament, cal entrar a la pàgina princial del Wordle i clicar Create. Segonament, apareix una pantalla amb diverses opcions: 
  • Crear un text lliure, escrit directament o fent un copiar i enganxar.
  • Escriure la URL de la pàgina web o bloc des del qual es vol generar el núvol de paraules.
  • Buscar el text a través de del.i.cio.us.
    Després d'haver-se generat el núvol, l'usuari pot escollir si vol imprimir-lo, inserir-lo al bloc o a la pàgina web, o simplement, guardar-lo en el registre del propi programa.


    Guía Rápida para Crear Nubes de Palabras de Wordle