Pàgines

Cercar en aquest blog

divendres, 13 de gener del 2012

Glogster, eina per crear murals digitals.

Avui parlarem d'una eina TIC que últimament està donant molt de joc a moltes escoles: el Glogster. Es tracta d'una eina online que permet crear pòsters digitals on s'hi pot incloure text, imatges, vídeos, àudio... És fàcil constatar que els pòsters (o murals) sempre han estat una manera de fer que els alumnes s'interessessin per un tema i sintetitzessin informació. Després d'observar el gran potencial que mostrava aquesta eina (sobretot en l'àmbit educatiu), es va crear el Glogster EDU que va dirigit als educadors, ja que permet crear una espècie de classe virtual i agregar uns 100 alumnes; d'aquesta manera l'eina permet als professors interactuar amb els alumnes, així com supervisar i coordinar el seu procés d'aprenentatge.

Aquests murals, anomenats també glogs es poden emprar com a suport de presentacions orals, escrites o audiovisuals, tant per part de l'alumnat com del professorat. L'infinitat de projectes que es poden realitzar és increïble: elaboració de cartells de divulgació d'una matèria concreta, anuncis (o campanyes publicitàries), guies turístiques, biografies de personalitats destacables, reportatges... Un cop realitzada la feina es pot incloure dins d'un bloc o wiki.

Com ja veieu, aquesta eina substitueix la confecció de murals a classe a partir de cartolines, fotografies impreses, retoladors, etc. Actualment, la tecnologia ha fet un pas de gegant en aquest àmbit, ja que d'aquesta manera, a part de poder realitzar tot el treball anterior, també permet incorporar reproduccions de so i de vídeo.

Per variar un deixo un tutorial i un projecte amb aquesta eina! Sort!
Crear Un Glog Con Glogster-TUTORIAL

1 comentari:

  1. Bones! he vist el teu comentari al 20 minutos i he visitat el teu blog! m'ha semblat molt interessant així que t'he posat en el meu llistat! si t'agrada el meu blog agrairia que em posesis al teu! Gràcies

    bondiaciencia.blogspot.com

    :)

    ResponElimina